Halaman

Khamis, 29 Januari 2015

Di kala usia kandunganku 34 minggu

Assalamualaikum kepada pembaca blog aku.
Aku baru je lepas makan nasik ayam.
Korang pulak makan ape for lunch?

Isnin lepas macam biasa..checkup di KKIA Salak Selatan.
Berat ok..HB ok..blood pressure ok..Urine ok..Pendek kata semua ok.
Then doctor scan nak tengok keadaan baby.
Ayat yang paling aku suka yang terkeluar dari mulut doc "Lelaki ni..nampak jelas ni..Memang lelaki eh awak scan"
" Ye kot doc..saya dah 3 kali scan ni doc cakap lelaki..ye kot lekaki"
Haha...tapi aku ok je..lelaki ke perempuan aku tak kisah.
Tapi kalau dapat lelaki alhamdulillah sebab aku dah ada dua 2 anak dara yang comel.

Kepala baby dah ke bawah kata doc.
Uri pon ok..air ketuban pon ok.
Doc bagi pulak lepas tu surat booking hospital.
Kata doc dan nurse, aku dah lewat sangat booking hospital..dia surih pegi petang tu jugak.
Aku kata tak sempat.
Aku inform doc nak pegi esok pagi.

So Selasa lepas pepagi dalam pukul 8 aku dan suami gerak dari rumah ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia untuk booking hospital.
Ala..ghupe2nya boleh je booking ..tak penuh pon..
Maybe sebab PPUKM semi gomen.
Untuk orang yang bukan keje gomen kene bayar..kadar bayaran mahal sikit dari hospital gomen.
Satu luck bagi aku sebab masuk hospital free memandangkan aku dah nak masuk 7 tahun keje gomen.

11/2 nanti kene datang PPUKM appointment ngan doc pulak.
Almaklumlah sebelum ni aku telah berpengalaman melahirkan baby2 yang besar..
Amani lahir 3.41kg..Alya 4.04kg..
Se kene ada pemantauan lebih dari doc.
Masa tu aku kandungan dah pun genap 9 bulan.
Seram pulak sebab teringat masa nak bersalinkan Amani.
Aku datang checkup je padanhal.
Nengok2 kene tahan dan esok harinya bersalin.
Sebab ape tau...mulut aku ni gatal pegi cakap kat doc..saya selalu rasa sakit mcm nak bersalin.
Doc terus seluk tengok2 dah bukak 2 cm.
Padanhal false alarm je..aku yang gatal g cakap doc macam tu..

Jumpe lagi next entry...daaa...

Khamis, 22 Januari 2015

Shopping Atas Talian di Lazada

Assalamualaikum kepada semua yang sudi menyinggah di blog aku.

Shopping Atas Talian atau lebih dikenali Shopping Online pasti membuatkan orang perempuan khasnya AKU senyum nampak gigi.
Sampai posmen cakap kat adik aku...Rumah ni selalu beli barang.
Siapa sini yang pernah shopping online?
Mostly mesti kata pernah.
Termasuk suami aku...adik aku..

Macam aku...boleh katakan kerap jugak shopping online.
Sebabnya...
Pertamanya benda yang nak aku beli tu kebetulan dijual online dan MURAH.
Keduanya sebab aku malas nak keluar dan bersiap2 menyurvey kat kedai2.
So penyelesaiannya online shopping.
Just klik dan pastikan ada duit yang cukup dalam bank (Bunyi macam banyak duit dalam bank :P)
Pastu tunggu posmen hantar.
Sekarang pon service Pos Laju cekap.

Bohonglah kan kalau orang tak kenal Lazada.
Bukak Utusan Malaysia pon ada advertisement Lazada.

Antara barang yang pernah aku beli kat Lazada.
                  

Tu baru barang aku..kalau suami aku duk beli jam yang memang murah dan sangat jauh beza dari harga kedai.
Bayangkan jam G-Shock ko boleh dapat diskaun kaw2.
Mana tak suami ngan adik aku rambang mata.


Mak aku pulak pon terjebak jugak ngan fenomena Lazada ni.
Biasalah surirumah pasti nak beli benda2 berkenaan kerumahtanggaan.
Ni antara barang yang mak aku order.


Mak aku pon dah hampir nampak keaddictannya dengan Lazada.
Kerap jugak dia tanya aku " Barang ape lagi yang murah jual kat Lazada".
Nah..nampak tak di situ betapa berjayanya aku mempengaruhi seisi rumah..

So far service Lazada ni ok.
Tu yang buatkan aku tak serik berbelanja ngan Lazada :)

Oklah...setakat ni je.
Jumpa lagi di next entry.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email