Halaman

Isnin, 8 November 2010

Saya Mahu Watermark FREE dari elissmie.com

                                                       contoh watermark ellismie.com

Lawa tak watermark kat atas tu...Untuk lebih lanjut ape tujuan cop tu dibuat dengan menggunakan kaedah watermark...bolehlag jenguk kat blog Kak Eliss..Dia ni antara sifu aku dalam dunia blog..Credit to Kak Eliss..

Kak, nak mintak olong wat cop tu eh :-)

Nyatakan nama belog , warna dan font  yang anda inginkan pada Watermark FREE anda tu.Sila nyatakan font apa pada Nama belog dan font apa untuk Copyright Reserved © tu.

Nama blog : asmashaiful
Warna : sama macam kak elis lah...huhu
Font : pun sama macam kak elis (saya x nak nyusahkan akak memandangkan akak buat ni F.O.C,rasa segan pulak nak demand lebih..huhu)


Jangan lupa masukkan LINK-LINK berikut di dalam entri anda:
Saya dah masukkan kak eliss...
http://www.elissmie.com/2010/05/siapa-mahu-watermark-free.html
http://elissmiejunior.blogspot.com
http://mieeliss.blogspot.com/
http://akulahbathroomblogger.blogspot.com/

Time kasih kak eliss sebab ajar cara wat watermark tu... hidup kak eliss..hehe

1st GA dr NUSHA


Saya nak tag kan kepada :

Sape nak hadiah free dari Paris? =)

 Saya nak tag kan kepada :

Nina's Collections Giveaway


Tahniah kepada Nina sempena perasmian pembukaan Nina's Collections...

SYARAT PENYERTAAN

1. follow blog nina's collections dan loveninasyakina

2. copy Banner di atas, paste Banner dan Link entry ini di side bar dan entry di blog anda

3. buat satu entry tentang NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY ini di blog anda,
buat entry pasal GA sahaja ye...

4. tinggalkan comment, nama, email dan link entry anda pada comment giveaway ini

5. Tag kepada 3 orang rakan Bloggers yang lain (perlu dinyatakan dalam entry)
 

Saya nak tag kan kepada : 

Follower Bertuah GiveAway


Saya nak tag kan kepada :

Syarat2 nak join Follower bertuah GiveAway http://aainaa-nadirah.blogspot.com ialah..
1. Mesti jadi follower http://aainaa-nadirah.blogspot.com dan nyatakan id follower anda.
2. Buat satu entri mengenai GA ini, bertajuk 'Follower Bertuah GiveAway'. Letakkan banner dan link kan terus kepada entri ini.
3. Letakkan banner di side bar blog anda dan link back ke entri ini.
4. Tag 3 rakan blogger anda.
5. Tinggalkan komen di entri ini.

Amani dengan rompersnya...



Semalam aku dengan mak aku try and error...pakaikan Amani rompers...Saje nak tengok muat ke tak...sebab nampak mcm panjang semacam aje...rupe-rupenya dah muat...Rompers ni kawan ayah Amani yang hadiahkan...ada sehelai lagi..warna pink jugak...Tapi ada satu lagi benda yang ibu nak beli..untuk dipadankan dengan rompers ni nanti...Ibu nak belikan tight untuk Amani macam kat bawah ni...

Baby tight

waa...cutenya tight ni...kene beli ni...

Amani dan Stroller Baru

Amani tdo atas stroller baru


Waa...shaye dah ada stroller baru...(kata Amani)...Minggu lepas kami anak beranak balik Gemas...Ambil stroller baru sekali...Mak ngah dan pak ngah Amani yang hadiahkan...Time kacih mak ngah & pak ngah...Amani dah ada kereta biru...bolehlah Amani ajak ayah drift...dengan ibu tak boleh drift lagi...sebab ibu baru je bawak kete...dia tak biasa drift lagi...kalau Amani dah terer drift,nanti Amani ajar ibu pulak k...(kata Amani lagi)...

Lepas ni bolehlah bawak Amani pegi jalan-jalan sambil menyorong Amani dalam stroller barunya...yeayyyy...

Cik Warnida GiveAway

Cik Warnida GiveAway

Nama pemilik blog ni kalau sekali imbas kita tengok macam nama WARDINA...tapi bila tengok betul-betul nama dia WARNIDA

Kalau kita tengok banner GA dia ni aku rasa dia seorang yang ceria dan sukakan benda-benda yang cute kot...Banner dia ada Elmo (salah satu watak sesame street)...pastu ada sorang budak kecik yang cute, gajah yang pinky dan itik (ni watak kartun ape ek?)


kalau ikutkan tarikh buka dan tutup GA yang dia bagi ni...1/11/2010-1/12/2010..gabungan nombor 0,1 dan 2..nice number...senang je nak ingat....

Ape-ape pon tahniah diucapkan kepada pemilik blog ni kerana telah menyambut ulangtahun penubuhannya yang ke 3...(saya baru masuk 2 minggu..hehe)


GiveAway Semperna anniversary Blog

Syarat-syarat penyertaan... (copy dari blog Cik Warnida)

♥Jadi follower blog cik warnida klu tak nk pn tak pa
♥Copy pic kat ats ni....bt satu N3 psl GA cik warnida...
♥Kemudian klu dh bt 2 perkra d atas ni...komen N3 ni..tngl kn link yg korg bt..supaya sng supaya sng kerja cik warnida dan tag 3 kwan...untk N3 GA ni!!!....tu jer!!

So, aku nak tag...

Good luck!!!

Amani dan Susunya



Gambar-gambar kat atas tu pakcik dia yang tangkap (Pakcik Han..kene sebut jugak nama dia ni..kalau tidak nanti dia marah..ooo..takutnye....Credit to Cik Han...) 

Dari lahir sampai sekarang Amani minum susu Bebelac...Kalau dulu aku bagi breastfeed+susu formula. Sekarang ni bila aku dah duduk jauh terpaksa lah bagi Amani minum susu formula je..Siannya Amani...
Tapi Alhamdulillah sampai sekarang Amani serasi dengan Bebelac.. Tak pernah kena cirit birit pon...Sembelit tu ada jugak kena..tapi dalam sebulan tu sekali dua je...harga dia pon taklah mahal sangat bolehlah orang kata... So, aku dengan husband pon decide nak teruskan je bagi Amani minum susu ni....

Susu Bebelac  

Dua minggu lepas timbang kat klinik 5.64 kg..Sekarang ni?? Kus semangat..Amani dah semakin bam bam..Teruskan minum susu + air kosong ye Amani...

Pampers oh pampers

Jom kita cerita pasal pampers pulak...Setakat ni aku telah bereksperimen dengan 4 jenis pampers..  Pampers2 yang bertuah itu adalah :-
  • Drypers
  • Petpet
  • Baby Like
  • Fitti
Jom tengok ape perbandingan pampers2 ni (mengikut pendapat aku) ...

Drypers    
 Pampers yang ni ok...Kulit anak aku takde kene ruam pon...Rasa kering sepanjang hari...Murah pon murahlah...

Petpet     
 Petpet pon ok...Terasa kering sepanjang hari...Paling aku suka pelekat dia tu...special...tak macam pampers lain yang mcm guna gam..Jimat pon agak jimat jugak....

Fitti     
Fitti pon ok...Kulit anak aku takde kene ruam pon...ok sangat...Murah pon murah..paling murah di antara pampers2 yang pernah aku cuba...Sekarang ni aku guna ni...tapi fitti ni laku sangat..aku pegi 2 3 pasaraya saiz S asyik habis je...huhu...Last2 aku beli size M...hehe..Sekarang ni aku gunakan jenama ni untuk anak aku...

Baby Like..sape penah dengar??? Aku rasa banyak yang tak pernah dengar..Tu jenama pampers lah...hehe..(sebenarnya aku pon tak pernah dengar before ni)...Pampers ni tak semurah Fitti even brand dia tak famous. Mahal jugak wooo...aku saje try pampers ni..Last2 bukak kat umah tengok2 macam plastik daa....Confirm tak berapa menyerap...jadinya untuk tidak membazirkan pampers Baby Like yang aku dah terbeli tu, terpaksalah mintak nenek dia (yang tolong jaga Amani) tukarkan kan pampers dia tiap sejam dua...Bukan ape..pampers ni tak menyerap sangat...kang takut pakai lama-lama tumbuh ruam pulak...Sian kat Amani..hehe...Ibu dia punya pasal..Amani pulak jadi bahan eksperimen..Mujurlah kulit Amani agak lasak....

 Ini cuma merupakan pandangan aku aje..Maaf kalau ada yang tersinggung...Terpulang kepada anda semua nak membeli yang mana satu... :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email