Halaman

Rabu, 1 Disember 2010

Telur lipas

TELUR LIPAS from google  

Haha..malam ni aku terasa nak post N3 pasal lipas pulak...
Sebab maghrib tadi ada sekor lipas lalu lalang kat umah aku..
Hai nasiblah ko lipas..kan dah kene sembur dengan husband aku..
Aku ni memang dari kecik sampailah besor memang anti gile dengan lipas..
Nampak je kelibat dia terus lah aku rasa resah gelisah...
Nak sembur takut dia terbang...
Nak bunuh pon aku takut dia terbang!!
So what can i do???
Dulu masa bujang-bujang bolehlah aku mintak tolong mak atau adik aku halau lipas tu..
Sekarang ni bile dah kawin terpaksa mintak tolong husband aku halau lipas..wakakaka
Aku harap nanti Amani tak takut dengan lipas...
Bolehlah Amani tolong ibu kan????kan??

Tapi aku suka tengok cite katun OGGY AND THE COCKROACHES...:-p

from google

Tidur sebelah mengkarung

Salam...
kamu-kamu semua dah lunch ke?
Aku belum lunch lagi..
Pagi tadi sebelum aku pegi ofis aku sempat nyinggah kat satu gerai..
So aku tapau nasi goreng dengan ayam goreng untuk buat lauk tengah hari...
RM 3 je...murah lah jugak...

Kali ni aku nak citepasal binatang jugak...
Hahaha..aku ni asyik cite pasal binatang je kan dalam entry aku...
Pencinta haiwan sangat ke aku ni?wakakaka..
Sejak aku dok Bandar Penawar ni kerap sangat aku terjumpe binatang-binatang yang aku klasifikasikan LIAR..
Malam tadi aku ngan husband ternampak kelibat babi MR.PIG lalu kat tepi umah aku...
Husband aku punyalah excited berkejaran nak amik kamera dia..
Konon-konon nak tangkap gambar MR.PIG guna kamera dia lah tu...
Tapi MR.PIG tu pemalu pulak...dia pegi lari ntah kemana...
Lenkalilah kita tangkap MR.PIG ye bang....

2 minggu lepas kalau tak salah aku, satu kejadian yang agak menakutkan bagi aku dan khususnya para wanita telah berlaku...
Korang mesti geli kan nak pegang cicak???
Kalau ada yang kata berani sila lah bagitau aku..
bolehlah aku bagi upah tolong tangkap cicak yang gila babeng banyak berkeliaran kat dalam umah aku..
Asyik memberak je keje...habis karpet ngan lantai umah aku dipenuhi tompok-tompok taik cicak...

Citenya camni...
Lepas suami aku pegi keje, aku pon tidolah balik (sikap orang rajin pemalas katakan...)
Tibe-tibe tengah syok tido aku terasa macam ada benda merayap kat tangan aku...
Korang tau ke ape???
Benda itu adalah...
-
-
-
-
-
From google

Nampak tak kat atas tu...kat atas tu lah yang tdo sebelah aku...

Aku bukak je mata tengok mengkarung relax je lepak kat tangan aku..

Dia ingat ni bantal ke ape...uwaaaa....
Aku pon ape lagi..terlompat-lompat ar dengan harapan mengkarung tu jatuh atas lantai..
Nasib baik ko dia jatuh...aku pon ape lagi..kejar ar dia guna tali pinggang suami aku (ampun bang..wakakka)
Kejar punye kejar mengarung tu dapat lari entah ke mana...

Macam mane dia boleh masuk dalam umah aku ni?????
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email