Halaman

Selasa, 12 Julai 2011

Saya telah menjadi separa buta

Saya ni penghidap penyakit rabun jauh sejak dari darjah 6 lagi...
Dulu segan je nak pakai spec pegi sekolah...
Time kelas je saya pakai spec...haha...
Sanggup tu tahan pening kepala tak pakai spec...muahahah
Punyalah marah abah saya..
Dia kata kalau asik buka pakai nanti naik lah power....hahaha...
Sekarang ni power matakanan saya 375 dan power maat kiri 350...
Kalah power cermin mata abah saya...huhu

Tapi sejak masuk uitm tahun 2001..saya mula memberanikan diri memakai contact lens..
Tapi sehingga ke saat ini saya tak penah lagi pakai lens yang bewarna...
Semuanya saya pakai ikut warna mata saya...i mean yang tak bewarna..
Masa weeding saya aritu puas mak andam suh pakai lens coklat lah...hazel lah......
No mak andam...laki i tak bagi kay..dia kata kalau i pakai jugak dia suh bersanding sorang2..kijam tak?
Tapi kalau laki saya tak bagi pakai pon memang saya tak nak pakai...
Sebab lens yang mak andam sediakan tu takde power...
Gile ape nak pakai lens camtu..kang tersadung kat mana2 kang..malu i...
Dahlah i tengah jadi tumpuan ramai waktu kan? kan? kan?
Mula2 saya bagitau saya takleh pakai lens dorang sebab takde power dorang tak caya...
Dorang ingat saya tak rabun..
Tapi bila saya tunjuk dekat2 mata saya kat dorang baru dorang caya..dorang tak sedar saya pakai lens...


Harini hari yang agak malang..mata kiri saya dari semalam gatal2...
Rupe-rupenya baru saya teringat lens yang saya pakai ni dah expired berbulan-bulan...
Hampeh je benda ni macam ni pon tak ingat ????
So saya amik keputusan ntuk buang je lens yang ada kat mata saya ni...esok nak beli lens baru..
Padahnya saya tak nampak apa-apa sekarang ni...nak tengok skrin monitor pon kene dekatkan mata 10 cm dari skrin...hua....saya nak balik.....
Nasib lah balik ni saya tumpang kawan balik sebab kereta rosak..
Kalau tak camne nak drive dalam keadaan camni kan? kan?
Saya nak pakai spec saya..Saya nak balik... :(


6 ulasan:

  1. Saya, kalau kat rumah .. memang pakai spek. Tapi kalau pergi kerja, lebih suka pakai contact lens. Senang nak gerak sini sana :D

    www.anastasyea.com

    BalasPadam
  2. uik.. bahaya tuh.. lens expired! hati2 k~

    BalasPadam
  3. @Nens Collectionspec pon dah kurang power..kene ganti cermin...huhu

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email