Halaman

Khamis, 13 Januari 2011

Joomla!


Cuba tengok gambar kat atas tu?
Mesti ada beberapa orang dah familiar dengan logo kat atas tu..
Joomla?
Ape itu Joomla?
Secara ringkasnya Joomla ni satu platform untuk kita membangunkan laman web...
Fungsi dia lebih kurang macam blogspot jugak..
Boleh tambah widget dan sebagainya..tanpa pening-pening nak guna coding..
(Coding tu boleh jugak diapply dalam penggunaan Joomla..)
Tapi untuk pengguna baru yang fobia dengan coding, Joomla sangat-sangat membantu... :-)

Bulan Disember tahun lepas, aku berpeluang untuk mengikuti kursus Joomla anjuran Kolej Komunit Sabak Bernam..
Dengan tenaga pengajar yang berpengalaman iaitu En.Mohd Syamsul Ariff Ghazalli, macam-macam ilmu yang kami dapat..


Kepada sesiapa yang berminat untuk mempelajari insallasi Joomla anda semua bolehlah melayari blog En. Mohd Syamsul di http://kelasjoomla2.blogspot.com/
Kat blog beliau macam-macam ada...
Nota pun ada dan boleh di download secara percuma...

Aku pon tengah dalam proses belajar ni..
Sebabnya website ofis aku akan diupgrade dengan menggunakan Joomla...

Joomla!!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email