Halaman

Khamis, 10 Februari 2011

Amani masuk hospital-part 2

Sambung dari entry semalam..
So lepas suami aku sampai umah kitorang terus bawak amani pegi kilnik penawar..
Kat klinik pon amani menangis je...mungkin sebab hidung da tersumbat or tak selesa bernafas...
Doktor kuarkan surat untuk refer ke hospital..
Mujur husband aku ada hospital panel...
Jadinya kami pon bawak amani pegi hospital penawar malam tu jugak..
Memang meletihkan betul malam tu...
Dengan belum makan malamnye.dengan baru balik kejenya...
Dengan tak mandinya lagi...Letih sangat...
Tapi kitorang gagahkan jugak sebab risau tengok keadaan amani..
So dalam pukul 830 setelah siap packing barang-barang yang patut untuk dibawak ke hospital kami pon bertolak ke pasir gudang...(perjalanan makan masa 1 jam setengah...)

Lebih kurang pukul 10 sampai...
Suami buat registration dulu..
Then amani dibawak masuk 1 bilik..
Doktor letakkan stetoskop kat dada amani..
Amani kene pakai nebulizer pulak...(meraung-raung dia masa ni :-( )
Amani x-ray kat bahagian paru-paru pulak...
Then doktor sahkan amani kene tahan kat wad bermula malam tu..
Amani kene amik darah pulak...
Pastu kene cucuk kan bahagian tangan pulak untuk masukkan air dan antibiotik...

Setelah amani penat menangis dan mengahrungi perjalanan yang agak jauh malam tu...dia pon tertido kat katil wad lepas disusukan...
Dalam pukul 12 malam barulah kami anak beranak dapat tido dengan lenanya..
Mujur hospital tu sediakan 2 katil.
1 katil untuk baby...
1 katil untuk parents...
Amani tido dengan ayah kat katil besar...
Ibu pulak tido kat katil bayi..haha..sakit gile kaki kene mengerekot...hihi

To be continued...

Harimau Malaya mengaum lagi

Credit to google

 Tahniah diucapkan kepada pasukan kita harimau Malaya kerana berjaya mengalahkan Hong Kong 2-0..
Walaupun semalam aku hanya sempat tengok perlawanan tu pada separuh masa pertama bersama amani...tapi aku puas hati sebab pagi tadi berita kat radio umumkan Malaysia menang dengan jayanya...
(Separuh masa kedua aku dah tertido dengan amani sekali daa...huhu)

Tahniah dan tahniah sekali lagi kepada Harimau Malaya :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email