Halaman

Jumaat, 18 Mac 2011

Amani is 7 months old

Yea...amani dah besar dah...
Yea...amani dah boleh meniarap sampai bergolek-golek depan almari..
Yea..amani dah pandai buat bunyi-bunyi yang boleh buat ibu gelak...
Yea..yang paling penting amani dah boleh makan solid food :)


Tag from Bain :)

Lama dah x jawab soalan tag ni....:P
Yelah bain demi menyahut permintaan ibu-ibu mengandung ni maka akak dengan rela hatinya menjwab soklan tag dari bain ni...hehe..
Anyway tq :)

soklan no. 1: Pernah ke anda rase 'hot'?
jawapan soklan no. 1: Penah..masa sekolah rendah dulu...masa naik bas sekolah terdengar nama aku disebut antara budak2 hot kat sekolah...waaa...perasan sekejap..

soklan no. 2: upload wallpaper yang anda gunakan sekarang.
jawapan soklan no. 2:


 
soklan no. 3: ceritakan pasal wallpaper tersebut
jawapan soklan no. 3: Edit by photoshop.gambar anak aku....yang comel+manja+bam bam+montel+bulat....love anything about her...:)

soklan no. 4: bila kali terakhir anda makan pizza?
jawapan soklan no. 4: Bila ek...rasanya kali terakhir makan dengan husband...sebelum bersalin dulu kot...Aku tak bape suka sangat pizza ni...kalau nak makan roti baik beli kat bakers cottage :p

soklan no. 5: Lagu paling terbaru anda dengar
jawapan soklan no. 5: Dalam kereta hari2 aku pasang lagu nayid maher zain...tak pon sinar pagi..kat ofis pulak x leh dgr lagu sebab sound card rosak...so..aku pon x tau ape lagu terkini skrg ni :P

soklan no. 6: apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ni?

jawapan soklan no.6: Tengah fikir macam mane nak selsaikan task kat ofis yang berlambak ni...

soklan no. 7: selain nama sendiri, anda dipanggil ape?
jawapan soklan no. 7: 

Suami panggil : Im
Mak abah ngan adik2 panggil : Im
Nenek dan sedara mara : Im
Isteri adik aku ngan family dia panggil : Kak Im/Im
Mak mertua , nenek dan adik2 ipar belah suami panggil : Asma/Mah/Kak Asma
Kawan-kawan ofis:Asma/As


(macamane aku dapat gelaran nama Im tu aku sendiri pon tak tau...)

soklan no. 8: tag lagik 5 orang

jawapan soklan no. 8: Kalau rajin nak buat, you are welcome to do so especially to (pinjam ayat Farah :p)

1.Suami saya

soklan no. 9: siapa orang no. 1 pada anda?
jawapan soklan no. 9: Dia adalah peminat saya...hihi...dialah suami saya..dialah pengarang jantung saya...dialah pendengar setia saya..dialah cikgu  memandu saya (garang!!!)..dialah ayah kepada anak saya ..love u so much :)


soklan no. 10: katakan sesuatu pada orang no. 5
jawapan soklan no. 10: Kak Rita..jelesnya tengok akak dapat kumpul stok susu dengan jayanya :(

soklan no. 11: no. 3 ada hubungan dengan siapa?
jawapan soklan no. 11: Jeng jeng jeng...hahaha...of courselah dengan hubby dia..No.2 sekarang sedang pregnant anak kedua :)

soklan no. 12: bagaimana pula dengan no. 2?
jawapan soklan no. 12: Adik aku a.k.a Gohan yang poyo..haha...

soklan no. 13: kata-kata cinta dengan orang no. 4?
jawapan soklan no. 13: Ish..saya bukan les..:P

soklan no. 14: 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang anda tag?
jawapan soklan no. 14: jawapan adalah seperti dibawah..

1.Suami saya-caring, soft spoken(kecuali ketika mengajar saya memandu sewaktu dulu),loving :)
2.Adik saya Han-Brutal tahap gaban
3.Kak Gha-Sukakan benda-benda yang cute ..sebab tu anak dia Anis cute :)
4.Aweks Han-gf kepada adik saya
5.Kak Rita-ex ofismate aku...ex schoolmate aku @STTJ...dunia ini sangat kecik..pusing-pusing jumpe orang yang sama...

Sinar Pagi

Salam pembaca-pembaca blog sekalian..
Alhamdulillah..dah hari Jumaat dah harini...
Esok cuti..yesssss....i like i like....!!!!
Tak tau lah ape plan hujung minggu ni...
Nak ajak jalan-jalan gaji belum masuk lagi T_T

Setiap kali on the way hantar amani pegi umah pengasuh ataupun pegi koje...macam biasalah..sambil drive sambil pasang radio..
Dan seperti biasa, stesen radio kegemaran aku ketika ini Sinar.fm...
Topi Sinar pagi yang menggabungkan Krill, KE dan SE memang buat aku bantai gelak dalam kereta..
Kang ada plak yang kata aku gile sebab gelak sorang-sorang dalam keta..
Nak ajak amani gelak sama-sama dia belum paham lagi...

Pagi tadi aku try cari stesen lain..sekali ko..tiap kali aku tekan search tiap kali tulah aku dengar DJ-DJ indon berceloteh...
Ya...rupanya aku tengah dengar stesen radio negara jiran kita..
Dah nama johor ni berhampiran ngan indon..

Dulu masa aku jalan-jalan kat Kelantan+Perlis selalu dengar lagu Thailand...
Hehe...macam-macam je kan...

Ape-ape pun Sinar pagi is the best..I FOLLOW....

http://www.sinar.fm/




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email