Halaman

Rabu, 27 April 2011

Lagu untuk ibu-by Brothers

Lagu ini adalah antara lagu yang aku suka pasang time aku drive...
Mengingatkan aku pada pengorbanan emak aku dan semua emak-emak dalam dunia ni...
Bila aku dah berpengalaman melahirkan dan membesarkan anak aku sendiri barulah aku faham bahagaimana sayangnya dan kasihnya emak kita pada kita..
Mak aku sangat tabah orangnya...
Kalau orang buat ape-ape kat dia, dia diam je..tak melawan pon...
Dia lembut je orangnya....dan sangat-sangat penyabar (alangkah bagusnya kalau aku dapat jadi lembut cam dia...)
Penah sekali masa anak aku tak berenti-renti nangis, dia pon sama-sama nangis ngan anak aku...(kan aku dah kene pujuk dua-dua..huhu)
Dulu masa muda-muda mak aku sangat manis orangnya...sekarang pon manis jugak..hehe
Sampai sekarang dia berjaya memaintainkan badan dia dengan berat bawah 48kg...huhu
Ingat lagi masa aku pas abis SPM..masa tu aku ngan mak aku on the way jalan kaki dari umah pegi stesen LRT...boleh pulak ada mamat mana ntah ngurat aku dan maku aku sekali...pergh...tercabar kredibiliti aku..muahahaha..
Bukan sekali dia kene ngurat, dah banyak kali pulak tu depan mata aku...hahaha...
Sebelum aku kawin mak selalu pesan supaya jaga penampilan even dah beranak pinak...
Yelah mak.....saya ingat...huhu...
Ape-apepun semua emak-emak kita adalah yang terbaik...umpama malaikat yang menjaga kita dari dalam kandungan sampailah ke alam dewasa :)
Cuma mak-mak yang buang anak dalam sungai, dalam longkang, etc tu je yang takde hati perut, jantung, ginjal, paru-paru..
Patutnya orang macam ni kene letak dalam kandang beruang...biar beruang cakor-cakor ..huhu
Sampianya hati dorang buang anak yang dorang yang telah membesar dalam rahim dorang....
Jom kita share lirik lagu ni bersama-sama :)



Lagu Untuk Ibu
Artist: Brothers
Song Category: Nasyid
Seorang Wanita
Bermahkota Ibu
Menggenggam Jari-Jari Kecil
Ikatan Ini Tidak Kan Terurai
Kerna Tautan Ini
Tautan Darah dan Akidah
Dan Rahmat Dari Allah

Kini Ibu
Peganglah Tanganku Ini
Biar Kubawa
Ibu Menjelajah
Hasil Titik Peluhmu
Biar Kubawa
Kealam Ku
Hasil Ukiranmu
Selama Ini

Dodoianmu Ibu
Membina Benteng Pemisah
Antara Yang Hak Dan Yang Batil
Membakar Semangat Perjuangan
Mengait Kasih Pada Junjungan Tercinta
Tersujud Lemah
Mengabdi Diri
Kepada Yang Esa

Jika Belum Pernah
Kau Dengar Ucapan Terima Kasihku
Ketahuilah Doaku Ini
Moga Tuhan Menyayangimu
Sepertimana Kau Mengasihiku
Dari Dulu Hingga Kini
Untuk Selama-Lamanya


Rindunye saya pada anak saya...

Dah hampir seminggu amani ada kat KL ngan atuk dan nenek dia...
Lepas kursus kat KL aritu aku tak dapat nak bawak balik dia ke Johor...
Kerete jabatan penuh masa tu....aku takut amani tak selesa..kebetulan dia selsema dan batuk masa tu...
Aku balik Johor pon petang dah masa tu...
So, demi kebaikan amani, ibu terpaksa tinggalkan amani kat nenek dan atuk dulu..
Tiap-tiap petang lepas aku balik dari kerja rasa sunyi je umah..
Selalu aku lah yang hantar dia ngan amik dia dari umah baby sitter..
Kat umah dia suka tengok ASTRO Ceria..pagi-pagi sebelum hantar dia pegi umah babysitter aku selalu bukak ASTRO Ceria..kul 7 pagi ada cerita kartun Ozie Boo Save The Planet...kul 6.30 petang@TV9 pulak dia suka tengok Upin dan Ipin.. 
Itu belum masuk keletah dia lagi...suka benar buat bising-bising...kadang-kadang dia sebut da da da..kadang-kadang dia sebut ta ta ta...kadang-kadang dia sebut ya ya ya...
Bila ayah dia balik dari kerja bukan main gelak-gelak dia...
Uwaa...rindunye.... T_T
Kesian amani, dek kerana ibu ayik kene pegi meeting/kursus, amani asyik kene tinggalkan aje ngan nenek dan atuk...huhu
Insyaallah kalau takde aral, hujung minggu ni kita jumpe :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email