Halaman

Khamis, 15 September 2011

Amanah Saham Didik untuk amani

credit to google

Salam readers.
Tengahari nanti saya plan nak pegi ke post office untuk bukak kan akaun Amanah Saham Didik (ASD)for my kid.
Duit raye yang amani dapat saya plan untuk simpan separuh kat akaun Tabung Haji dia dan separuh lagi kat ASD.
Dari amani lahir lagi saya dan encik suami dah bukak kan dia akaun Tabung  Haji.

Menjadi parents ni macam2 benda kita kene plan for our kids.
Ada parents suka simpan kat SSPN.
Ada parents suka simpan kat Tabung Haji.
Ada parents suka simpan kat bank ...contoh Akaun Nuri.
Ada gak parents suka simpan kan duit anak melalai bayaran insurans pendidikan.

Semua ada pro's and con's.
Tapi yang paling penting kene nyimpankan duit untuk anak-anak.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email