Halaman

Sabtu, 1 Oktober 2011

Mengidam telur ikan duri

gambar ni di diambil dari fb kawan saya...credit to saidatul

Sambil-sambil berblogwalking, sempat jugak saya tengok update terkini kat fb kawan-kawan.
Ada yang dah bersalin, ada yang kurang sihat...
Tapi, bila saya tersinggah kat fb kawan saya bernama saidatul ni terus saya terliur tengok gambar kat atas ni.
Dah lama tu saya carik telur ikan ni.
Dulu masa kecik-kecik, asal balik kampung je mesti tokmak belikan kami sekeluarga telur ikan ni dan masak asam pedas.
Memang rasanye malatoppppp!!!
Telur ikan ni special, tak macam telur ikan yang lain.
Rupa dia macam biji guli.
Tapi memang betul saya cakap.
Rupa telur ikan ni macam tak semengah mana.
But dont judge the book by it's cover .
Maknanya jangan adili rupe telur ikan tu sebelum rasa...hehe...
Rasa dia....fuhhhh....memang buat saya terliur.
Dari mengandung anak pertama sampailah saya mengandung anak kedua, saya still takde rezeki makan telur ikan ni.
Susah sangat nak carik.
Ada tak sape-sape penah makan telur ikan ni?
Jom share dengan saya...

Ibu amani jadi model pulak

Beberapa bulan sebelum kawin dulu (tahun 2009), saya dan gang-gang ofis saya telah dipelawa untuk menjadi model tak berbayar.
Sungguh...bukan senang nak jadi model.
Saya ni sampai tak tau dah nak posing macam mane.
Kalau posing beramai-ramai  tu xdelah segan sangat.
Kalau kene posing sorang-sorang tu yang den tak gomar....den ni tak gheti posing...haha...sungguh..den sangat segan bergambar di  khalayak ramai (thats why saya takde amik gambar outdoor masa wedding saya)
Kalau ada sorang je camera man takpe lagi.
Masa photoshoot tu berlangsung ada lebih dari 3 camera man yang amik gambar saya....uwaaa...rasa nak nangis.


Jom tengok hasilnya...(masa ni saya tengah slim lagi...huhu)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email