Halaman

Rabu, 28 November 2012

Dialog comel Amani

Dialog 1

Amani : Adik..makan...
Ibu : Adik tak nak makan...Amani makanlah...
Amani : Tak nak...Amani dah kenyang..

Dialog 2

Amani: Mana basikal Amani?
Ibu : Tu dia, ibu letak belakang kerusi..
Amani : Mana?
Ibu : Tu...
Amani : Oooo...tu basikal Amani

Dialog 3

Ibu : Haritu Amani pegi zoo Amani tengok ape?
Amani : Ada snake besooor...
Ibu : Lagi?
Amani : Ada kelawar besooor..
Ibu : Lagi?
Amani : Ada elephant besoooorr...

Dialog 3

Amani : Adik...no..no..no...Biasa dia...
(Sambil menghalang adik dia kutip benda atas lantai)

Dialog 4 :

Amani terjatuh kan barang...

Amani : Ooo mak kau...








Isnin, 26 November 2012

Gadis Kecil Di Pinggir Gaza

credit to google


Cuti Awal Muharam lepas dapat lah beli buku kat atas ni dengan harga RM18 kat Mahkota Parade, Melaka.
Terus berminat nak beli bila terbaca sinopsis buku ni.
Pengisian yang sangat-sangat meruntun jiwa kepada yang menhayatinya.
Di kala kita bergembira...ada yang sedang berduka lara.
Sesungguhnya berat penderitaan penduduk Palestin.
Allah Maha Mengetahui...
Lindungilah penduduk Palestin Ya Allah..
Insyaallah..Palestine Will Be Free...

Isnin, 12 November 2012

Pandainya Amani baca doa makan :)

Alhamdulillah..sejak Amani duduk kat taska ni, banyak perkembangan positif yang berlaku.
Favourite song Amani "Satu Labah-labah"..
Sampaikan lagu ni dah jadi wabak kat taska Amani.
Satu hari tu saya rasa sebak sangat.
Sebak bukan bererti sedih.
Tapi sangat2 excited.
Amani baca doa makan full.
Alhamdulillah...syukur kepadamu ya Allah.
Sebelum ni saya tak penah pon dengar dia bertatih2 baca doa makan di rumah.
Tau-tau je satu hari tu dia dah boleh baca doa makan penuh.
Cikgu-cikgu kat taska pun duk puji Amani boleh baca doa makan dengan terang.
Sekarang barulah saya faham perasaan mak saya.
Macam mane kegembiraan mereka bila anak2 mereka berjaya dalam kehidupan.. :)
Love u mak :)

Rabu, 7 November 2012

Amani in action...

Kakak Amani jalan2 kat JPO masa ni

Baju raya tahun lepas...tahun ni recycle balik...tahun depan baru ibu nak belikan baju baru.

Selasa, 6 November 2012

Amani naik kuda

gambar amani naik kuda...







Gambar ni masa kat Jusco Equine Park...mula2 relax je dia  naik kuda pusing ni dengan Cik Han dia...tapi bila kitorang datang tengok je terus dia nangis nak turun...Malulah tu...haha...Amani pon tau malu...:P

Isnin, 5 November 2012

Koleksi Buku Amani

koleksi kaler pink gitu..

page yang amani paling suka view kat buku ni adalah kat bahagian animals :)

buku pasal anak kucing

buku pasal kaler kaler
Sebenarnya ada lagi buku-buku Amani..nanti ibu dia tunjuk lagi di lain entry ye...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email