Halaman

Rabu, 23 Januari 2013

Jom ke Cameron Highland!

gambar credit to google...gambar ni sebijik macam gambar fridge magnet from my colleague

Sabtu dan Ahad ni (26-27/1/2013) kami sekeluarga bersama-sama family belah suami akan ber family gahtering di Cameron Highland...doakan kami semua selamat pergi dan balik ye...

Rabu, 16 Januari 2013

Minyak gamat penyembuh ruam lampin

Harini saya nak kongsi pengalaman merawat ruam lampin.
Saya ni takleh tengok anak kene ruam...meremang bulu roma bila rasa kulit anak kita yang terkena ruam.
Walaupun ruam lampin ni bukan selalu kena kat anak kita, tapi bila dah terkena tu kesian sangat kan?
Asik menggaru je...

Baru² ni saya telah mencuba kaedah baru untuk merawat ruam lampin kat anak² saya.
Sebabnya saya try cream khas untuk ruam tak jalan.
So dah fade up saya dan husband try sapu minyak gamat.
Alhamdulillah..try kat kedua-dua anak berkesan.
Ruam dorang makin lama makin kering lepas disapu minyak gamat.

Anda pon boleh try juga :)

Isnin, 14 Januari 2013

Staff Les Copaque singgah ke blog saya???

Walawehhh...macam tak percaya pulak dapat komen kat atas tu kat entry saya Pada Zaman Dahulu.

Jikalau betullah En Fuad ni staff Les Copaque, saya ucapkan terima kasih tak terhingga.


Memang anak² saya berdua tu die hard dan Pada Zaman Dahulu.

Karya korang memang best!! Two thumbs up!!

Selasa, 1 Januari 2013

Pada Zaman Dahulu

Anak korang suka tak tengok kartun pada zaman dahulu.
Perghh..anakku yang berdua tu obses gila kat kartun tu.
1st time tengok ada gak saya ketawa terbahak².
Tapi kalau dah tengok berpuluh2 kali menguap jadinya...hahaha...
4 5 kali dvd player tu ulang  tayang kartun ni.
Kartun ni best dan tak bosan.
Tapi jadi bosan sebab 1 dvd ada 2 episod aje.


Tu dia..si kakak mengetuai si adik tengok kartun.
Macam² je anak² ibu ni... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email